24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiISU Drobeta a organizat o simulare de accident feroviar (galerie foto)

ISU Drobeta a organizat o simulare de accident feroviar (galerie foto)


Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta“ al Judeţului Mehedinţi a desfăşurat, miercuri, un exerciţiu privind gestionarea unei situaţii de urgenţă ca urmare a producerii unui accident feroviar, în tunelul Tufări (circa 300 m de municipiul Orşova), în care au fost implicaţi circa 40 de călători.
Accidentul a fost urmat de un incendiu, având ca şi consecinţă două victime în stare gravă (cod roşu), iar alte 8 victime, cu diferite traumatisme şi intoxicate cu fum, ce au necesitat acordarea asistenţei medicale de urgenţă în Punctul Medical Avansat şi transportarea la UPU/CPU Dr. Tr Severin şi Orşova.
La activitate au participat ca invitaţi: din partea MAI – Secretarul de Stat comisar de poliţie Mihai Dan Chirică, din partea Ministerului Transporturilor – Secretarul de Stat Ion Trocaru, alături de reprezentanţii autorităţilor judeţene şi locale: domnul prefect  – profesor Nicolae Drăghiea, subprefectul judeţului – domnul Andrei Stănişoară, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi – avocatul Aladin Georgescu, precum şi comandanţii unităţilor MAI, dar şi conducătorii celorlalte instituţiilor reprezentate în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
Au fost primite aprecieri din partea tuturor participanţilor pentru echipele de intervenţie şi modul de organizare şi conducere a intervenţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS