Acasă Local Mehedinţi Mehedinți: Pieton spulberat de un autoturism la Corcova

Mehedinți: Pieton spulberat de un autoturism la Corcova

-


Un pieton care ieşise pe DN 67 după o minge a fost spulberat de un autoturism al cărui şofer conducea cu viteză în localitate. Bărbatul a murit pe loc.

Neatenţia din partea pietonului şi viteza excesivă au fost cauzele dramei care s-a produs în localitatea Corcova. Martorii spun că bărbatul băuse la bar, apoi a ieşit în stradă după o minge. În grabă şi probabil şi băut fiind, nu a văzut autoturismul al cărui şofer venea cu viteză, deşi se afla în localitate. Omul a apărut brusc în faţa maşinii, iar şoferul l-a lovit în plin cu partea dreaptă, faţă. Bărbatul a fost spulberat, pur şi simplu, de pe şosea şi aruncat la peste cincisprezece metri de locul impactului, în afara părţii carosabile, iar şoferul a reuşit să oprească maşina abia după mai bine de 60 – 70 de metri. „Şoferul de a făcut accident nu a pus nicio frână, a dat într-un om aici, mortal şi l-a aruncat pe o distanţă atât de mare. Cu 30 de km la oră trebuia să circule aici, până în trecerea de pietoni” a spus o femeie, martor la accident. „L-a omorât şi l-a aruncat acolo, pe marginea drumului, câtă viteză să fi avut să-l arunce atâţia metri”, spune un alt bărbat, martor la impact. „Era cu noi la masă, a abăut o bere şi s-a dus după o minge în drum. Nu a văzut că vine maşina şi ăsta a venit cu viteză, a dat în plin în el şi l-a aruncat tocmai acolo lângă pom” spune un alt bărbat.

La locul accidentului a fost solicitată o ambulanţă, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa bărbatului. I-au acordat, în schimb îngirijiri medicale pasagerului care se afla în maşină cu şoferul, deoarece acesta a suferit un traumatism facial. „Am fost solicitaţi la un accident rutier, este vorba de două victime, una dintre ele pieton, care a fost lovit, în urma impactului prezentând leziuni incompatibile cu viaţa, fiind declarat decedat. Cea de-a doua victimă, care era în autoturism, prezintă traumatism de piramidă nazală, stare de anxietate, dar fără leziuni care să-i pună în pericol viaţa” a declarat doctorul Marin Iorga de la Ambulanţa Mehedinţi.

Poliţiştii au demarat o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier. „Pe DN 67, în localitatea Cocorova, un pieton s-a angajat în traversarea neregulamentară a drumului şi a fost acroşat de un autoturism, în urma accidentului rezultând decesul pietonului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, dar nu consumase băuturi alcoolice” a declarat Laurenţiu Falcan din cadrul Biroului Rutier Mehedinţi.

În urma bărbatului au rămas doi copii, unul de 15 ani, iar celălalt de doar 13, are locuiau cu tatăl lor, după ce mama i-a părăsit. Cel mai probabil ei vor ajunge în grija statului.

 

ȘTIRI VIDEO GdS