Acasă Local Mehedinţi Mehedinţi: 300 de elevi au participat la ,,Ziua Porților Deschise pentru copii”...

Mehedinţi: 300 de elevi au participat la ,,Ziua Porților Deschise pentru copii” organizată de Jandarmerie

-


Inspectoratul de Jandarmi Județean Mehedinți a organizat vineri acțiunea ,,Ziua Porților Deschise pentru copii”. Invitației lansate de jandarmi au răspuns peste 300 de elevi însoțiți de cadrele didactice din școlile si liceele mehedințene. Jandarmii i-au întâmpinat pe micii musafiri cu baloane și stegulețe după care i-au condus în incinta inspectoratului.
Au fost prezentate standuri expoziționale cu ținuta specifică misiunilor, armament și tehnica din dotarea structurilor de ordine publică, trusa criminalistică, tehnica de comunicații, autospecialele pe care jandarmii le folosesc în diferite misiuni. Cei interesați de a urma o carieră în domeniu au primit informații despre oferta educațională a instituțiilor de învățământ din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.
Cele mai așteptate momente au fost exerciţiile demonstrative constând în exerciții de autoapărare, spargeri de obiecte dure și elemente de dresaj canin.
Manifestările s-au organizat în contextul sărbătoririi la data de 3 aprilie a.c., a 167 de ani de la semnarea actului prin care domnitorul Grigore Alexandru Ghica a promulgat Legiuirea pentru Reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi.

ȘTIRI VIDEO GdS