3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Poliţiştii au tras focuri de armă pentru a linişti un tânăr cu probleme psihice

Mehedinţi: Poliţiştii au tras focuri de armă pentru a linişti un tânăr cu probleme psihice

Oamenii legii din judeţul Mehedinţi au recurs la focuri de armă pentru a calma un tânăr cu probleme psihice. S-a întâmplat în comuna Corcova, unde a fost nevoie de mascaţii de la Serviciul de Acţiuni speciale pentru a-l linişti pe tânăr care la volanul unui autoturism, distrugea bunuri din propria locuinţă. În încercrarea de a-l opri pe individ un poliţist s-a ales cu o fractură.

Incidentul s-a produs noaptea trecută, când tânărul de 36 de ani, cunoscut cu probleme psihice, a urcat la volanul unei maişini şi a început să distrugă bunurile din propria gospodărie. Pentru că nu a fost chip să-l potolească, tatăl acestuia a sunat la 112. Iniţial, la locul incidentului s-au deplasat poliţiştii de la postul din localitate, dar bărbatul nu a putut fi calmat. Agenţii din comună şi-au chemat în ajutor colegii de la Strehaia şi o grupă de la Serviciul de Acţiuni Speciale. Numai că, şi după ce au ajuns acolo mascaţii, tânărul continua să conducă maşina prin curte şi să distrugă tot ce-i ieşea în cale. La un moment dat, bărbatul a acroşat unul dintre poliţiştii de la SAS şi l-a lovit la picior. Omul legii a scos pistolul şi a tras asupra cauciucurilor două focuri de armă şi, într-un moment în care tânărul s-a oprit pentru o clipă, au reuşit să sară asupra lui şi să-l imobilizeze. „Poliţiştii au fost sesizaţi de către un bărbat din comuna Corcova, cu privire la faptul că fiul său se manifestă violent. Ajunşi la faţa locului, aceştia au somat persoana agresivă, care nu s-a supus avertismentelor. În timpul acţiunii, bărbatul a acroşat cu autovehiculul un poliţist al Serviciului de Acţiuni Speciale, moment în care acesta a scos pistolul şi a executat două focuri de armă asupra pneurilor autoturismului. Ulterior tânărul a fost imobilizat şi transportat la Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean Drobeta-Turnu-Severin. În acest caz a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru ultraj” a declarat Mădălina Viziru, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

Iniţial poliţistul nu a mers la spital, însă în această dimineaţă din cauză că piciorul s-a inflamat şi avea dureri s-a prezentat la Secţia UPU a unităţii sanitare. În urma efectuării investigaţiilor medicale s-a descoperit că are o fractură de peroneu cu deplasare. Oamenii legii nu au făcut iniţial un dosar penal, dar după ce s-a descoperit că poliţistul are fractură au întocmit dosar penal pentru ultraj. Dar pentru că are probleme psihice tânărul nu va răspunde penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS