14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Un poliţist băut a provocat un accident de circulaţie

Mehedinţi: Un poliţist băut a provocat un accident de circulaţie

După un chef de ziua femeii, la care ar fi participat în noaptea de marţi spre miercuri, un agent de 47 de ani, de la Postul de Poliţie din localitatea Poroina Mare, a urcat miercuri la volanul maşinii personale şi a plecat în oraşul Vânju Mare, fie convins că alcoolul i-ar fi ieşit din sânge după câteva ore de somn, fie bazându-se pe haina de poliţist, care l-ar fi protejat de un posibil alcooltest. Pe o stradă din localitate a intrat pe contrasens şi a acroşat un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani care ieşea dintr-o parcare. “Eu am ieşit cu maşina din parcare, iar el a venit cu maşina pe sensul meu de mers şi a dat în mine”, spune tânărul care se afla la volan. După accident poliţistul ar fi încercat să-l convingă pe tânăr şi pe tatăl acestuia să spună că nu el a condus, ci soţia sa, care se afla pe scaunul din dreapta.

“A lovit cu maşina proprietate personală, maşina fiului meu. El a vrut să spunem că soţia lui a condus, ca să nu fie el implicat, dar i-am spus că nu se poate aşa ceva, pentru că ai condus dumneata. Între timp şi-a urcat soţia la volan şi a plecat cu maşina, nu ştiu unde. Noi am mers la poliţie şi i-am găsit acolo. Când l-am întrebat de ce a plecat, au zis ‘lasă că ştim noi…’ Ne-au rugat să stăm la faţa locului să-i testeze cu acel aparat. L-a testat pe băiatul meu, iar rezultatul a fost 0. L-a testat şi pe domnul poliţist, iar rezultatul a fost 0,20. Eu asta vreau, să nu ascundă chestia asta, că se putea întâmpla să dea peste un copil. Dacă am fi fost noi, sau orice cetăţean din ţara asta, imediat îl urcau în maşină, îi puneau cătuşele şi îl duceau la spital să îi ia probă de sânge” a declarat tatăl tânărului aflat la volan.

Reprezentanții IPJ Mehedinți spun că polițistul nu trebuia să dea probe de sânge, deoarece alcoolemia pe care o avea, 0.20 mg/l de alcool în aerul expirat, face obiectivul unei contravenții nu al unei infracțiuni. Polițistul a rămas pieton pentru trei luni, a primit o amendă și va fi cercetat disciplinar de către conducerea IPJ Mehedinți.

“Faţă de persoana în cauză a fost luată măsura sancţionării contravenţionale şi reţinerea permisului de conducere pentru 90 de zile. Totodată, în acest caz, a fost declanşată o cercetare internă” a declarat Mădălina Viziru, purtătorul de cuvânt al IPJ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS