14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Mărţişoare comercializate în scop caritabil

Mehedinţi: Mărţişoare comercializate în scop caritabil


Un grup de copii de la Şcoala Gimnazială „Constantin Negreanu” din Drobeta-Turnu-Severin confecţionează de zor mărţişoare într-un atelier pe care l-au amenajat pe galeria unui hipermarket din localitate, pe care apoi le-au scos la vânzare. Organizată în partereriat cu Muzeul Regiunii Porţilor de Fier, activitatea a avut un succes neaşteptat, iar mărţişoarele făcute manual de micuţi s-au vândut foarte bine.

„Activitatea este prima din parteneriatul încheiat cu Muzeul Regiunii Pporţilor de Fier şi vizează confecţionarea de mărţişoare. Reprezentanţii muzeului sunt cei care ne-au pus la dispoziţie materialele din care am făcut aceste mărţişoare”, a declarat Simona Popescu, directorul adjunct al Şcolii. Deşi preţul pentru un mărţişor a foat aproape simbolic, doar un leu, în cele trei zile elevii au reuşit să vândă mărţişoare de aproape 1000 de lei. „Ne-am gândit că ar fi foarte frumos să fie confecţionate chiar de noi, pentru că am considerat că ar fi mai frumoase făcute de copii, pentru copii şi astfel ne putem bucura şi noi de bucuria celorlalţi colegi ai noştri”. Nu ne-a fost greu deloc şi îmi place foarte mult să le confecţionez. Lucrăm de trei zile şi suntem încântaţi că am avut succes şi că am putut să le vindem pentru a face bani pentru copiii nevoiaşi”, au fost câteva din gândurile micuţilor meşteri artizanali. „Pe lângă faptul că multe mămici vor fi bucuroase pentru că primesc aceste mărţişoare lucrate cu drag, aceste mărţişoare frumoase, ne-am gândit să facem şi câteva persoane fericite, şi anume, să donăm banii strânşi pentru copiii care provin din cadrul familiilor nevoiaşe”, a declarat Cristina Firu – dascăl în cadrul Şcolii Constantin Negreanu.

Banii strânşi din vânzarea mărţişoarelor vor fi donaţi copiilor din şcoală, care provin din familii cu venituri modeste.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS