Acasă Local Mehedinţi Mehedinţi: Peste 400 de sancţiuni contravenţionale, aplicate şoferilor indisciplinaţi

Mehedinţi: Peste 400 de sancţiuni contravenţionale, aplicate şoferilor indisciplinaţi

-

Timp de trei zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ Mehedinţi, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 400 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 98 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 28 de permise de conducere.

Poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.
Astfel, poliţiştii au aplicat 409 sancţiuni contravenţionale, dintre care 98 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum, 7 sancţiuni pentru lipsă acte, o sancţiune pentru defecţiuni tehnice constatate, 6 pentru efectuarea necorespunzătoare a manevrei de depăşire, 46 de sancţiuni pentru neutilizarea centurii de siguranţă, restul abaterilor fiind aplicate la alte acte normative..
Au fost reţinute în vederea suspendării 28 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric şi nerespectarea limitelor legale de viteză. De asemenea, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.