24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiIncendiu la acoperişul unei vile din Drobeta Turnu Severin

Incendiu la acoperişul unei vile din Drobeta Turnu Severin

Un incendiu a izbucnit la acoperișul unei vile, noaptea trecută la Drobeta-Turnu-Severin. Pompierii de la ISU Mehedinți au intervenit cu nu mai puțin de cinci autospeciale pentru a stinge focul care amenința să cuprindă întregul imobil.

Focul a izbucnit la acoperișul casei aflată pe strada Nicolae Grigorescu din localitate, la scurt timp după miezul nopții. Un vecin care abia intrase în casă spune că nu a observat nimic suspect la respectiva locuință. La doar câteva minute a ieșit în stradă alertat de zgomotul autospecialelor de pompieri. „Abia ce intrasem în casă, acum 20 de minute, nu am văzut nimic, nu s-a văzut foc, nu s-a văzut fum. Pompierii erau deja la poartă și ieșea vălvătaie din acoperiș. Nu știu de la ce să fi luat foc”, a declarat bărbatul.

Vila respectivă este un duplex în care locuiesc două familii. Proprietarii casei din care a izbucnit incendiul au fost treziți de fiu, care încă nu adormise. Tânărul a simțit mirosul de fum și-a alertat părinții și au sunat la pompieri. Vecinii spun că focul ar fi putut porni de la coșul centralei termice. „Când am ieşit afară erau flăcări la acoperiş. Probabil de la caldarină a luat foc, au dat de necaz bieţii oameni” a declarat o vecină. „Am văzut flăcările şi am ieşit din casă. Mă trezi și pe mine fata, bine că nu e nimeni pe lângă ei pe aci să se extindă focul. Probabil coșul de la centrală s-a supraîncălzit şi a luat foc plafonul, care este căptușit. Este şi greu de intervenit, pentru că arde mai mult stins, la interior” a spus un alt vecin al familiei.

Pompierii au intervenit cu cinci autospecialele dintre care una este o autoscară de ultimă generație cu ajutorul căreia s-a acţionat de deasupra acoperișului clădirii, ceea ce a ajutat mult la diminuarea pagubelor şi la extinderea focului la întregul acoperiş. „Am intervenit cu patru autospeciale şi cu o autoplatformă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit în cartierul Tabaci din Drobeta-Turnu-Severin. Incendiul s-a manifestat la acoperişul clădirii, care a fost distrus la interior” a declarat Flavius Iscru, şeful echipei de intervenţie din cadrul Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi.

Pompierii nu au stabilit, deocamdată, cauza oficială a acestui incendiu, dar pagubele sunt destul de mari. Vecinii spun că vara trecută un alt incendiu ar fi izbucnit în aceeași locație, în partea din spate a locuinței și a fost stins în urma intervenției pompierilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS