16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiJandarmii mehedințeni au prezentat bilanțul activităților desfăşurate în anul 2016

Jandarmii mehedințeni au prezentat bilanțul activităților desfăşurate în anul 2016

Astăzi, în sala Palatului ,,Theodor Costescu” din municipiul Drobeta Turnu Severin s-a desfășurat ședinta de ,,Evaluare a activităţii desfăşurate și a rezultatelor obținute de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mehedinţi în anul 2016”.

În prezenta invitaților, autorităților publice locale și reprezentanţilor structurilor cu care Jandarmeria Mehedinţi  cooperează pentru îndeplinirea misiunilor specifice au fost prezentate sintetic, activitățile organizate, misiunile executate si rezultatele obținute în perioda analizată, precum și principalele direcții de acțiune pentru anul 2017.

Pentru asigurarea unui climat de normalitate cu ocazia desfășurării unor manifestări și adunări cu public numeros, structurile  Jandarmeriei Mehedinţi au  executat un număr de 1031  misiuni de asigurare a ordinii publice. Pe segmentul de menținere a ordinii si siguranței publice,  Inspectoratul a participat la un număr de  5088 misiuni de menţinere (860 independente, 4228 misiuni executate în sistem integrat), în care au fost angrenati 15721 jandarmi.  Pe timpul misiunilor desfăşurate, au fost constatate 262 fapte de natură penală (183 constatate în mod independent, cu 109 de autori identificați și 79 în cooperare cu Poliția, fiind depistati 87 autori).Au fost aplicate un număr de 2429 sancţiuni contravenţionale, ce au constat în 1736 amenzi contravenţionale şi  693 avertismente.

În ceea ce privește paza și protecția  instituţională, supravegherea şi ordinea publică în zona obiectivelor din competenţă, s-a asigurat paza unui număr de 24 obiective, fără a fi înregistrate evenimente negative sau situaţii de penetrare a obiectivelor sau a dispozitivelor de pază şi protecţie. Au fost organizate  şi s-a asigurat paza unui număr de 58 transporturi de valori, 10 transporturi speciale şi  785 transporturi de corespondenţă clasificată.

O atenție deosebită a fost acordată  activității de prevenire si combatere a faptelor  antisociale, în perioada analizată fiind desfăşurate un număr de 259 activităţi de prevenire dintre care 13 acţiuni de prevenire şi combatere a consumului de droguri, ce au fost executate în  parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Mehedinţi, 65 de actiuni de prevenire a violenței în scoli, 14 actiuni de prevenire a delincvenței juvenile, 159 actiuni de prevenire a  faptelor antisociale și a criminalității stradale, precum și 8 actiuni pe linia prevenirii violenței în sport în apropierea arenelor sportive.

La nivelul inspectoratului s-au primit spre executare un număr total de 694 mandate de aducere, 260 mandate fiind materializate prin însoţirea persoanei la instanţa de judecată, iar 434 mandate s-au materializat prin întocmirea de procese verbale. Mandatele de aducere au fost executate în 42 de localități.

În baza planurilor de colaborare/cooperare încheiate cu alte instituții pe diferite domenii de interes,  au fost executate un număr de 249 acţiuni (cu Poliţia, executori judecătoreşti, structuri M.AI., organele care gestionează activitatea silvică, etc), în executarea cărora au fost implicați un număr de 986 jandarmi.

Principalele directii de acțiune stabilite pentru anul 2017 vizează creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului prin  întrebuinţarea eficientă a structurilor de ordine publică, apărarea  drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor,  a proprietăţii publice şi private.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS