10.4 C
Craiova
duminică, 31 mai, 2020
Știri de ultima oră Local Mehedinţi Razii pe şoselele din Mehedinţi

Razii pe şoselele din Mehedinţi

Poliţiştii rutieri au acţionat, în ultimele trei zile, pe raza întregului judeţ Mehedinţi, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 180 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 29 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 12 permise de conducere.

Poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au întocmit 5 dosare penale şi au aplicat 184 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 29 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum, 8 sancţiuni pentru lipsă acte, 6 pentru defecţiuni tehnice constatate, iar 26 de sancţiuni pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 12 permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric, limitelor legale de viteză şi conducerea sub influenţa alcoolului.
De asemenea, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

MAE: Au fost aduși acasă 98 de români

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă revenirea în ţară a 98 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Austria şi al...