11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Jandarmii au demarat acțiunile preventive în școli

Mehedinţi: Jandarmii au demarat acțiunile preventive în școli

Jandarmii mehedinţeni au demarat activitățile informativ-educative în rândul elevilor, organizate în baza parteneriatelor încheiate cu instituțiile de învățământ  aflate în responsabilitate, pe raza județului Mehedinți.
Lucrătorii compartimentului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale, împreună cu coordonatorul Centrului de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog (C.P.E.C.A.)Mehedinţi, au fost miercuri,  28 septembrie a.c., oaspeții   Liceului Tehnologic ,,Tudor Vladimirescu” Șimian.
Specialiștii în domeniu  au explicat  elevilor și cadrelor didactice participante care sunt  principalele genuri de fapte cu caracter infracţional sau contravenţional comise în incinta şi în zona adiacentă instituţiilor şcolare, cauzele care favorizează producerea lor, şi care sunt pedepsele prevăzute de lege în cazul săvârşirii acestora.
De asemenea, alte teme de discuţie au punctat aspecte legislative cu privire la prevederile actelor normative cu aplicabilitate în domeniul ordinii publice, prevenirea delincvenţei juvenile, consumului de droguri și  efectele devastatoare ale acestuia, încurajarea elevilor de a participa la programe educative şi întâlniri interactive pentru adoptarea unui stil de viată sănătos.
La sfârșitul întâlnirii au fost distribuite pliante informative și împreună cu cadrele didactice au fost stabilite detaliile unor  activități similare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS