În cursul zilei de ieri, poliţiştii din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Mehedinţi au acţionat pentru disciplinarea participanţilor la trafic şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave.

Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulaţia pietonilor, depăşirea, acordarea de prioritate, consumul de alcool, precum şi respectarea normelor rutiere de către biciclişti şi căruţaşi.
Poliţiştii au controlat 171 de autovehicule si au legitimat un număr de 184 de persoane, constatând un număr de 154 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.
Au fost sancţionaţi 17 conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum şi 24 de şoferi care nu purtau centura de siguranţă.

Poliţiştii au mai aplicat 2 sancţiuni contravenţionale pentru defecţiunile tehnice constatate, 3 sancţiuni pentru lipsă acte, iar o sancţiune contravenţională a fost aplicată pietonilor pentru traversări neregulamentare. Valoarea sancţiunilor aplicate în cursul zilei de ieri este de 23.600 de lei.
Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării sau anulării 6 permise de conducere, 3 certificate de înmatriculare şi două seturi plăcuţe cu numere de înmatriculare.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.