6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinți: Polițiștii rutieri în acțiune

Mehedinți: Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile pe şoselele mehedinţene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie. Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 174 de sancţiuni contravenţionale, reţinute în vederea suspendării 17 permise de conducere, şi 2 certificate de înmatriculare.
S-au aplicat 36 de sancţiuni pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 19 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 3 sancţiuni au fost aplicate pietonilor pentru nerespectarea legislaţiei rutiere, 7 sancţiuni au fost aplicate pentru defecţiuni tehnice constatate, 7 sancţiuni au fost aplicate pentru lipsă acte, iar 3 sancţiuni au fost aplicate pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depăşire. Valoarea sancţiunilor aplicate este de 40.287 lei.

Astfel că, la data de 08.09.2016, ora 23.40, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin au depistat o persoană de sex masculin, în vârstă de 24 ani, din comuna Șimian, sat Cerneți, în timp ce conducea pe strada Drumul Cernețiului, în municipiul Drobeta Turnu-Severin, un autoturism, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
În urma testării acesteia cu aparatul etilotest Drager a rezultat o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care a fost condusă la Spitalul Județean Drobeta Turnu Severin, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de art.336 din Codul Penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS