11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Prefectul județului s-a întâlnit cu lichidatorul judiciar de la RAAN

Mehedinţi: Prefectul județului s-a întâlnit cu lichidatorul judiciar de la RAAN

Prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, s-a întâlnit, azi, la sediul Regiei Autonome pentru Activități Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnu Severin cu reprezentantul Euro Insol SPRL (lichidatorul judiciar de la RAAN), avocatul Remus Borza, pentru clarificarea mai multor detalii tehnice și juridice privind asigurarea agentului termic în sezonul rece 2016-2017 de la Termocentrala Romag-Termo. Potrivit unui comunicat al Prefecturii Mehedinţi, la întâlnire au participat și reprezentanți din conducerea Primăriei Drobeta Turnu Severin.

„Sunt bucuros că reprezentantul lichidatorului judiciar, domnul avocat Remus Borza, are o atitudine deschisă față de soluția pe care noi am agreat-o, singura alternativă viabilă de a asigura agent termic în municipiul Drobeta Turnu Severin în această iarnă. Discuția a fost extrem de constructivă, aplicată, în care s-a intrat în detalii tehnice privind număr de personal, meserii, specialități, instalații, echipamente ș. a. Chiar astăzi domnul Remus Borza împreună cu reprezentanții SPAET se vor deplasa la Termocentrală pentru a identifica exact echipamentele și instalațiile care vor trebui preluate de către acest serviciu public”, a declarat prefectul Cristinel Pavel.
În cursul săptămânii viitoare vor avea loc, de asemenea, o serie de alte întâlniri la nivel guvernamental pentru transferul autorizațiilor și licențelor de producție și furnizare de energie termică de la RAAN către Primăria Drobeta Turnu Severin și, totodată, pentru constituirea resurselor financiare necesare funcționării termocentralei.

“A fost o discuție tehnică, aplicată, am agreat un calendar de acțiune, urmează luni, la ora 10,00, să avem o discuție finală cu președintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, cu doamna secretar de stat Corina Popescu privind transferul autorizațiilor și licențelor de producție și furnizare de energie termică de la RAAN către municipalitate. Miercuri, vom avea o discuție și cu vicepriministrul Vasile Dâncu ca să vedem cum constituim resursele financiare necesare, inclusiv pentru personalul care va trebui să fie preluat de către municipalitate. Schema de personal de care avem nevoie pentru a trece în bune condiții iarna este undeva în jur de 230-250 de persoane”, a precizat reprezentantul Euro Insol SPRL, Remus Borza.

Suma necesară funcționării termocentralei, pentru plata personalului și asigurarea combustibilului, este în jur de 17 milioane de lei. Imediat după clarificarea acestor aspecte, Termocentrala va intra într-un program de revizie, de cel mult 1 lună și două săptămâni, astfel încât la 20 octombrie instalațiile să fie funcționale și în funcție de evoluția temperaturilor să înceapă furnizarea agentului termic în Drobeta Turnu Severin.

“În acest moment facem pași concreți să asigurăm alternativa la încălzire. Preluăm noi, prin Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică  (SPAET) tot ceea ce a făcut RAAN anul trecut  pentru că acum fiind în faliment nu mai poate efectua activități comerciale. Îi mulțumesc domnului Borza pentru modul în care a înțeles să ne sprijine, avem împreună câțiva pași de făcut, sperăm să nu avem nici un fel de sincopă, săptămâna viitoare este una hotărâtoare pentru noi”, a declarat și primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, prezent la întâlnire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS