10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiAcţiuni ale pompierilor mehedinţeni

Acţiuni ale pompierilor mehedinţeni

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru stingerea a două incendii, înlăturarea unui roi de gărgăuni, transportarea unei persoane cu probleme medicale, dar şi la alte 12 urgenţe medicale.
Luni, 29.08.2016, la ora 16.08, Pichetul de Pompieri Strehaia a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și şase subofițeri, în localitatea Jirov, comuna Corcova, pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată. Pompierii au localizat şi stins incendiul, care a cuprins circa un hectar de vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș, dar şi cinci grinzi din lemn de la o clădire dezafectată construită din cărămidă – fără acoperiș, uși sau ferestre. La intervenţie au participat și trei voluntari ai S.V.S.U. Corcova. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost determinată de crearea intenționată sau din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.

Luni, 29.08.2016, la ora 16.21, Detaşamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu o autospecială de intervenție, o ambulanță S.M.U.R.D. și opt subofițeri, în municipiul Dr. Tr. Severin, pentru transportarea unei persoane cu probleme medicale, de la parterul blocului până în locuința situată la etajul IV. Persoana a fost monitorizată medical de către paramedicii SMURD.

Luni, 29.08.2016, la ora 16.47, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu o autospecială de intervenție, în satul Poroina, comuna Șimian, pentru îndepărtarea unui roi de gărgăuni din podul unei case de locuit, care punea în pericol siguranța proprietarilor.

Luni , 29.08.2016, la ora 23.17, Staţia de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, un ofițer și patru subofițeri, în localitatea Scăpău, comuna Devesel, pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată.  Pompierii au limitat şi stins incendiul, care risca să se propage la gospodăriile din apropiere – circa 5 ha de vegetație uscată au fost cuprinse de flăcări. La intervenţie au participat și trei  voluntari ai S.V.S.U. Devesel. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost folosirea focului deshis în spații deschise.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS