12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Amenzi în valoare de 7300 lei aplicate de jandarmi la sfârșit de săptămână

Mehedinţi: Amenzi în valoare de 7300 lei aplicate de jandarmi la sfârșit de săptămână

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți au asigurat, în perioada 26-28 august, eordinea publică prin patrule independente și în sistem integrat(patrule mixte), pentru ca manifestările organizate în această perioadă să se desfăşoare într-un climat optim de normalitate civică.
Jandarmii au fost prezenţi  în municipiul Drobeta Turnu Severin  şi pe raza judeţului Mehedinţi și au acționat pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.
Jandarmii mehedinţeni au constatat 24 de abateri de la normele legale  în vigoare(6 avertismente și 18 amenzi), aplicând sancţiuni contravenţionale în valoare de 7300 lei.

Astfel, majoritatea sancţiunilor contravenţionale au fost aplicate conform  prevederilor Legii nr. 61/1991 republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice,  proferarea de injurii şi expresii jignitoare, consum de băuturi alcoolice în alte locuri decât cele amenajate, provocare şi participare la scandal, cerșetorie, practicarea prostituției.
Jandarmeria  Mehedinţi continuă acţiunile în vederea prevenirii fenomenului contravenţional şi infracţional şi recomandă cetăţenilor  în caz de urgență să apeleze  numărul unic 112 sau să se adreseze cu încredere celei mai apropiate patrule de ordine și siguranță publică,  în vederea luării măsurilor legale care se impun, conform legii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS