14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Acţiune preventivă în rândul cetăţenilor din comuna Bîcleş

Mehedinţi: Acţiune preventivă în rândul cetăţenilor din comuna Bîcleş

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu poliţiştii Secţiei 5 de Poliţie Rurală Strehaia, au organizat şi desfășurat, ieri, o acţiune preventivă în rândul cetăţenilor din comuna Bîcleş.
O preocupare permanentă a poliţiştilor mehedinţeni este creşterea gradului de siguranţa al cetăţenilor, scopul acţiunilor constând în prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului  în cadrul comunităţilor rurale.
Acţiunea a avut ca principale obiective: pregătirea antivictimală şi antiinfracţional a cetăţenilor; implicarea cetăţenilor  în  sprijinirea comunităţii şi diminuarea infracţionalităţii; responsabilizarea autorităţilor locale pentru sprijinirea comunităţii (iluminat public, pază obştească, etc..) şi găsirea de soluţii concrete pentru diminuarea infracţiunilor  de furt; consolidarea relaţiei poliţie-comunitate şi atragerea cetăţenilor în activităţi menite să sporească siguranţa publică.
Cu ocazia adunărilor, cetăţenii au mai fost instruiţi şi referitor la infracţiunile de înşelăciune prin metoda „Accidentul”, tot mai des utilizate de indivizi care profită de naivitatea sau neglijenţa manifestată de anumite persoane.
La întâlnire au participat şi  reprezentanţii primăriilor şi au fost puse în discuţie mai multe problemele cu care se confrunta comunitatea, aceştia exprimându-şi aprecieri şi asigurându-ne de implicarea în formarea unor comportamente antivictimale atât la bătrânii singuri cât şi în educarea tinerei generaţii, în respectarea normelor legale şi, pe viitor, un sprijin reciproc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS