În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Mehedinţi au acţionat pentru disciplinarea participanţilor la trafic si pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave.

Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulaţia pietonilor, depăşirea, acordarea de prioritate, consumul de alcool. Poliţiştii au controlat 204 autovehicule şi au legitimat un număr de 223 de persoane, constatând un număr de 110 abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Au fost sancţionaţi 21 de conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum şi 15 şoferi care nu purtau centura de siguranţă.

Poliţiştii au mai aplicat o sancţiune contravenţională pentru efectuarea necorespunzătoare a manevrei de depăşire, 2 sancţiuni pietonilor pentru nerespectarea regimului rutier pe drumurile publice, precum şi 4 sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto pentru lipsa documentelor. Valoarea sancţiunilor aplicate în ultimele 24 de ore este de 30.003 lei. Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării sau anulării 6 permise de conducere şi 7 certificate de înmatriculare.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.