13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Cercetaţi pentru înşelăciune cu un prejudiciu de peste 2.000.000 de lei

Mehedinţi: Cercetaţi pentru înşelăciune cu un prejudiciu de peste 2.000.000 de lei

Polițiștii din Mehedinți au efectuat 4 percheziții pentru probarea activității infracționale a doi administratori de firme, care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 2.000.000 de lei unei societăți comerciale care comercializează materiale de construcții.

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice,  cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, au efectuat 4 percheziţii la sediile sociale a două societăți comerciale din orașul Strehaia și la domiciliile administratorilor acestora.

Din cercetări a reieșit faptul că, cei în cauză ar fi obținut fonduri europene pentru implementarea unui proiect și ar fi emis o filă CEC fără a avea disponibil în cont, inducând astfel în eroare o firmă, cu ocazia achiziționării de materiale de construcții.

Partea vătămată ar fi fost asigurată de aceștia că, după primirea banilor pentru proiect, va avea în cont contravaloarea materialelor de construcție, însă persoanele bănuite ar fi retras în totalitate sumele primite, imediat după intrarea în cont.

Totodată, una dintre societățile administrate nu ar fi executat niciun fel de lucrări conform prevederilor contractuale, contractul fiind doar o interfață a societății beneficiare, cu scopul de a induce în eroare furnizorii reali de materiale și a obține finanțare pentru proiectul respectiv, polițiștii stabilind că atât contractul de achiziţie de lucrări cât și documentele de plată și facturile emise în baza acestuia sunt fictive.

Prejudiciul cauzat firmei de comercializare a materialelor de construcții este de peste 2.100.000 de lei.

Cei doi administratori cercetați pentru înșelăciune, au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Strehaia, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.
La acțiune au participat specialiști din cadrul Direcției Generale Anticorupție- Serviciului Județean Anticorupție Mehedinți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS