Acasă Local Mehedinţi Mehedinţi: Vacanță în siguranță alături de jandarmi

Mehedinţi: Vacanță în siguranță alături de jandarmi

-


Jandarmeria Mehedinți desfășoară în această perioadă activități în cadrul campaniei „Vacanță în siguranță”!.
Campania a fost demarată la nivel național și se desfășoară pe parcursul vacanței de vară. Pe durata campaniei, jandarmii sunt  prezenți în locurile frecventate de copii și tineri pentru a desfășura activități informativ-educative și cu caracter preventiv.
Prima acțiune de acest gen s-a desfășurat marți, 12 iulie, în  localitatea Izverna, județul Mehedinți, unde are loc o tabără pentru elevii care se află într-un cantonament de fotbal. Jandarmii le-au vorbit tinerilor  despre cum pot să se ferească de anumite fapte care ar putea să le deranjeze  vacanța de vară, ce reguli elementare trebuie să respecte pentru protecția lor atunci când aleg să petreacă vacanța în diverse locuri de agrement. Jandarmii le-au distribuit elevilor pliante cu  recomandări pentru desfășurarea unei vacanțe în siguranță, prevenirea furturilor din locuințe sau autoturisme, din genți și buzunare, prevenirea consumului de substante interzise și adoptarea unui comportament civilizat în relațiile cu diverse persoane.
Nu în ultimul rând, elevii au aflat de la jandarmi că fotbalul înseamnă spectacol, iar spiritul fair–play și comportamentul responsabil  trebuie încurajate și promovate  într-o societate civilizată.

ȘTIRI VIDEO GdS

Afaceri de succes. TODOME îşi modelează viitorul în business cu fier forjat

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Craiova. Primul club de programare pentru elevii cu deficienţe de auz

Ford Motor Company Fund - latura filantropică a companiei Ford - împreună cu Fundaţia „Light into Europe“ au înfiinţat, la Liceul Tehnologic „Beethoven“ din Craiova primul club de coding (programare - n.r.) pentru elevii cu deficienţe de auz. 50 de elevi cu nevoi speciale vor învăţa programare, prin metoda Scratch, populară în Marea Britanie.

Busturile coclite din centrul Craiovei, scandal naţional

Reamplasarea busturilor personalităţilor, săptămâna trecută, de către primărie, în zona Teatrului „Marin Sorescu“ din Craiova, a iscat mare vâlvă. Scandalul a...

Calitatea aerului din Gorj, sub lupa autorităților

Consiliul Județean Gorj a întocmit Raportul privind stadiul realizării măsurilor cuprinse în Planul de menținere a calităţii aerului în județul Gorj, 2019...