22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Vacanță în siguranță alături de jandarmi

Mehedinţi: Vacanță în siguranță alături de jandarmi


Jandarmeria Mehedinți desfășoară în această perioadă activități în cadrul campaniei „Vacanță în siguranță”!.
Campania a fost demarată la nivel național și se desfășoară pe parcursul vacanței de vară. Pe durata campaniei, jandarmii sunt  prezenți în locurile frecventate de copii și tineri pentru a desfășura activități informativ-educative și cu caracter preventiv.
Prima acțiune de acest gen s-a desfășurat marți, 12 iulie, în  localitatea Izverna, județul Mehedinți, unde are loc o tabără pentru elevii care se află într-un cantonament de fotbal. Jandarmii le-au vorbit tinerilor  despre cum pot să se ferească de anumite fapte care ar putea să le deranjeze  vacanța de vară, ce reguli elementare trebuie să respecte pentru protecția lor atunci când aleg să petreacă vacanța în diverse locuri de agrement. Jandarmii le-au distribuit elevilor pliante cu  recomandări pentru desfășurarea unei vacanțe în siguranță, prevenirea furturilor din locuințe sau autoturisme, din genți și buzunare, prevenirea consumului de substante interzise și adoptarea unui comportament civilizat în relațiile cu diverse persoane.
Nu în ultimul rând, elevii au aflat de la jandarmi că fotbalul înseamnă spectacol, iar spiritul fair–play și comportamentul responsabil  trebuie încurajate și promovate  într-o societate civilizată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS