15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiPersoanele vârstnice în atenţia autorităţilor mehedinţene

Persoanele vârstnice în atenţia autorităţilor mehedinţene

Astăzi, a avut loc şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, la sediul Instituţiei Prefectului judeţului Mehedinţi.
La ședință au fost prezenți subprefectul județului Mehedinți, Andrei Stănișoară, directorul Cancelariei Prefectului județului Mehedinți, Constantin Sârbulescu, reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Mehedinți, Direcției de Sănătate Publică Mehedinți, organizațiilor județene de pensionari din Mehedinți.
La primul punct pe ordinea de zi a ședinței, reprezentantul Casei de Asigurări de Sănătate a județului Mehedinți a prezentat un material informativ cu tema „Serviciile medicale oferite persoanelor vârstnice, conform legislației în vigoare”.

S-a subliniat, printre altele, faptul că a fost introdus în contractul-cadru pentru anii 2016-2017 un management al listelor de prioritate în vederea optimizării transparenței în sistemul de asigurări sociale de sănătate, având în vedere numărul mare de solicitări pentru serviciile medicale paraclinice, cât și serviciile medicale spitalicești de care au nevoie în principal persoanele vârstnice.

„Domnii pensionari, după ce au muncit o viață întreagă, cred că ar trebui să fie mai apreciați și să aibă parte de un sistem medical performant, care să îi ajute în orice problemă de sănătate. În cadrul ședinței s-au adus în discuție foarte multe probleme și din domeniul administrației publice locale, care din punctul meu de vedere pot fi rezolvate dacă există dorință”, a declarat subprefectul Andrei Stănișoară.

Totodată, directorul Cancelariei Prefectului județului Mehedinți, Constantin Sârbulescu, a precizat faptul că în perioada următoarele vor avea loc mai multe întâlniri zonale, cu primari, viceprimari, secretari, agenți agricoli, directori de școli, șefii posturilor de poliție, reprezentanți de la Prefectură, servicii deconcentrate pentru dezbaterea și soluționarea diverselor probleme cu care se confruntă cetățenii, o parte din ele privind pensionarii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS