13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiAcțiune de amploare a polițiștilor mehedințeni

Acțiune de amploare a polițiștilor mehedințeni

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Mehedinţi au acţionat pentru disciplinarea participanţilor la trafic și pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, utilizarea telefonului mobil, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulaţia pietonilor, depăşirea, acordarea de prioritate, consumul de alcool, precum și legalitatea transportului de persone şi marfă.
În acest sens, au fost controlate 168 de autovehicule și au fost legitimate 195 de persoane, constatându-se un număr de 139 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Polițiștii au sancţionat 25 de conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum, 7 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru lipsa portului centurii de siguranță, 9 sancțiuni au fost aplicate pietonilor pentru nerespectarea regulilor de circulație, iar 7 sancţiuni pentru efectuarea manevrei de depăşire neregulamentară. Valoarea sancţiunilor aplicate este de 29.385 lei. Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării sau anulării 23 de permise de conducere.
Pentru contracararea aspectelor negative în trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţia rutieră va continua acţiunile şi controalele, vizând în special combaterea principalelor cauze ale accidentelor rutiere înregistrate în ultima perioadă de timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS