11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Dezbatere privind îmbunătățirea managementului situațiilor de urgență în zona transfrontalieră România – Bulgaria

Mehedinţi: Dezbatere privind îmbunătățirea managementului situațiilor de urgență în zona transfrontalieră România – Bulgaria

Prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, a participat marți, la o dezbatere referitoare la proiectul „Îmbunătățirea managementului situațiilor de urgență în zona transfrontalieră România – Bulgaria” (IMES), care are ca scop prevenirea efectelor catastrofale generate de inundații. Evenimentul a fost organizat la sediul Instituției Prefectului județului Mehedinți.

Proiectul este implementat de Consiliul Județean Teleorman (coordonator), Municipalitatea orașului Svishtov și ISU Teleorman, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013.

A fost o dezbatere de bune practici, autoritățile din Mehedinți putând lua drept exemplu acest proiect de colaborare transfrontalieră privind managementul situațiilor de urgență.

De altfel, în cadrul dezbaterii și prefectul Cristinel Pavel a subliniat necesitatea cooperării administrațiilor publice locale de o parte și alta a graniței, precum și implicarea tuturor factorilor responsabili.

“Locuitorii de pe malul drept și malul stâng al Dunării pot fi salvați mai rapid și mai eficient în eventualitatea unui dezastru numai datorită unei pregătiri și formări mai bune pentru situații de urgență a serviciilor de intervenție, dar și achiziționând echipamente noi și gestionând și analizând eficient zonele de risc potențial inundabile.  Și pentru că vorbim de cooperare transfrontalieră, la fel de importantă este și crearea unui sistem de coordonare și monitorizare, care să permită relații directe între cele două state, o informare rapidă, oportună și corectă și acțiuni armonizate în gestionarea situațiilor de urgență în caz de inundații”, a declarat prefectul Cristinel Pavel.

Prin acest proiect implementat la Teleorman se va realiza un sistem modern, integrat, care va permite creșterea capacităților operaționale în ceea ce privește  intervenția, cât și coordonarea populației în cazuri de urgență.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS