21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Prevenirea faptelor antisociale în școli

Mehedinţi: Prevenirea faptelor antisociale în școli

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii s-au deplasat la Şcoala Gimnazială „Theodor Costescu” din  Drobeta Turnu Severin  unde au desfășurat  două  întâniri cu elevii claselor a VII-a  –  a VIII-a ce au avut drept scop prevenirea violenței în școală.
Cu ocazia activităților desfășurate, elevii unităţii şcolare, în prezenţa cadrelor didactice şi a conducerii instituţiei, au vizionat  filme educative, au fost abordate teme de interes general  precum prevenirea violenţei în scoală, prevenirea infracțiunilor la regimul traficului de persoane, etc.
Prezentarea exemplelor din cazuistica poliţiei în care au fost implicaţi minori atât in calitate de victimă cât şi în calitate de autori, a reprezentat unul din punctele de  atracţie, ocazie cu care, atât cadrele didactice cât şi elevii, au adresat multiple întrebări.
S-au purtat, totodată, discuţii privind influenţa grupului de prieteni, cauzele şi consecinţele consumului de alcool, tutun, droguri, întâlnirea având un caracter interactive, fiind distribuite pliate cu recomandări preventive.

În continuarea activităţilor Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii a desfăşurat o sesiune de informare a elevilor pentru prevenirea infracțiunilor informatice.
Scopul activităţii îl reprezintă informarea tinerilor elevi despre modul de funcţionare a platformei de raportare a abuzurilor de pe internet.
Au fost prezentate siguranţa pe reţelele de socializare, prevenirea pornografiei infantile, respectarea drepturilor de autor,comerţul electronic,etc
Totodată,  au fost informaţi şi de ce este important să raportăm aceste cazuri de abuz în mediul online,  întrucât drepturile şi libertăţile copilului sunt prioritare.
Elevilor le-au fost adresate recomandări despre comportamentele ce trebuie adoptate pentru a nu devenii victime ale unor infracţiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS