În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au aplicat 183 de sancțiuni contravenționale în valoare de 46.794 de lei.

Ofiţerii şi agenţii de poliţie mehedinţeni au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulaţia pietonilor, legalitatea transportului de persoane, precum și acordarea de prioritate.

Poliţiştii au controlat 224 de autovehicule și au legitimat un număr de 231 persoane, constatând 183 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Au fost sancţionaţi 32 de conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum şi 19 şoferi care nu purtau centura de siguranţă. Au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale pentru lipsă documente, 4 sancțiuni contravenționale pentru defecțiuni tehnice constatate, iar 13 sancţiuni au fost aplicate pietonilor. Valoarea sancţiunilor aplicate este de 46.794 de lei.
Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării sau anulării 6 permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare.
Pentru contracararea aspectelor negative în trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţia rutieră va continua acţiunile şi controalele, vizând în special combaterea principalelor cauze ale accidentelor rutiere înregistrate în ultima perioadă de timp.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.