10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Poliţiştii au derulat acţiuni de prevenţie în şcoli

Mehedinţi: Poliţiştii au derulat acţiuni de prevenţie în şcoli

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Mehedinţi împreună cu Centrul Județean de Resursă Educațională și de Asistență Psihopedagogică s-au deplasat ieri  la Școala Gimnazială Broșteni, unde au desfășurat o acțiune preventiv-informativă a elevilor.
Obiectivele acțiunii au constat în prevenirea consumului de droguri, a traficului de persoane, delincvenţă juvenilă, influenţa grupului de prieteni și modalităţi de autoprotecţie în diverse situaţii cât și a comportamentelor de risc pe internet.

Cu ocazia întâlnirilor au fost prezentate filme educative, exemple din cazuistică, sfaturi preventive, purtându-se discuţii interactive.
Prezentarea exemplelor din cazuistica poliţiei în care au fost implicaţi minori atât in calitate de victimă cât şi în calitate de autori, a reprezentat unul din punctele de interes, ocazie cu care, atât cadrele didactice cât şi elevii, au adresat multiple întrebări.

În aceeași zi, polițiștii Compartimentului de Proximitate au realizat o întâlnire cu un grup de elevi din cadrul Şcolii Gimnaziale ‚‚Petru Dumitriu’’, ocazie cu care au fost transmise recomandări cu caracter preventiv referitoare la faptele antisociale comise de către elevi sau împotriva acestora.
De asemenea, la unitatea şcolară, polițiștii au efectuat un control pe linia respectării prevederilor Lg.333/2003 R., fiind dispuse măsuri cu termene de remediere a deficienţelor constatate.

Polițiștii orașului Strehaia și Detașamentul 6 Jandarmi Strehaia au efectuat o acțiune in cadrul Liceului Tehnologic ,,Matei Basarab’’ din orașul Strehaia, activitățile constând în discuții cu elevii și având un caracter interactiv, cu privire la cauzele și problematica delicvenței juvenile, criminalitate informatică și respectarea regulilor de circulație in zonele adiacente unității de învățământ, făcându-se recomandări privind riscurile la care sunt expuși minorii.
La întâlnire au participat un număr de 38 de elevi, iar scopul acțiunii a fost acela de prevenire a delicvenței juvenile și victimizări minorilor.

Polițiștii Postului de Poliție Căzănești au desfășurat o acțiune preventivă la Școlile Gimnaziale din satele Severinești și Căzănești, prezentând materiale referitoare la delincvența juvenilă, prevenirea traficului de persoane, al consumului de droguri și nicotină și siguranța tinerilor în mediul online. În cauză, au fost prezentate exemple din cazuistica poliţiei în care au fost implicaţi minori atât în calitate de victimă cât şi în calitate de autori, activitatea fiind una cu caracter interactiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS