11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiISU Mehedinţi organizează concursul cu cercurile de elevi "Prietenii Pompierilor"

ISU Mehedinţi organizează concursul cu cercurile de elevi „Prietenii Pompierilor”

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta”al judeţului Mehedinţi, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, organizează, astăzi, etapa judeţeană a concursului cu cercurile de elevi „Prietenii Pompierilor”. Concursul va avea loc pe Stadionul Angelescu, din municipiul Drobeta Turnu Severin, acolo unde sunt aşteptaţi să participe 240 de elevi de la 24 de şcoli, câştigătorii primelor trei locuri ale etapei zonale.
Elevii vor avea de parcurs o probă teoretică şi două probe practice: „Pista de îndemânare peste obstacole pe 100 m” şi „Ştafeta 400 m cu obstacole”. Cu această ocazie, elevii îşi vor demonstra cunoştinţele în domeniul situaţilor de urgenţă, dar şi îndemânarea, curajul şi spiritul de echipă pe parcursul celor două probe practice.
Concursul are un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor şi se organizează în scopul dezvoltării capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă, precum şi promovării atitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS