Inspectoratul de Jandarmi Județean  Mehedinți desfășoară în perioada 18-22 aprilie, a.c., activități informativ-educative în cadrul campaniei derulate la nivelul Jandarmeriei Române,  intitulată  ,,Copilărie și adolescență fără griji”’.
Activitățile subscrise campaniei,  se desfășoară în cadrul programului ,,Școala Altfel-Să știi mai multe, să fii mai bun!” și au scopul de a preveni manifestările antisociale sau unele comportamente ale elevilor, de natură a-i transforma în autori sau victime ale unor astfel de fapte.
Jandarmii mehedințeni desfășoară în această perioadă activități preventiv educative la mai multe instituții de învățământ preuniversitar aflate în responsabilitate: Colegiul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” Baia de Aramă, Colegiul Tehnic „Dierna” și Liceul Teoretic „Traian Lalescu” din municipiul Orșova, Liceul Teoretic „dr.Victor Gomoiu” Vânju Mare, Școala Gimnazială Corcova,  precum și alte unități şcolare aflate în mediul rural.

Temele  de discuție propuse de jandarmi vizează prezentarea pe înțelesul elevilor a misiunilor și atribuțiilor Jandarmeriei Române, respectarea normelor de conviețuire socială, principalele fapte cu caracter antisocial săvârșite de elevi și modele comportamentale pentru evitarea situațiilor de risc în care aceștia pot fi implicați.

De asemenea, în cadrul activităților, jandarmii le prezintă elevilor  o parte din materialele aflate în dotarea structurilor de ordine publică, precum și oferta educațională pentru cei care doresc să urmeze o carieră militară, în instituțiile de învățământ  aflate în subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.