9.8 C
Craiova
marți, 26 mai, 2020
Știri de ultima oră Local Mehedinţi Mehedinţi: Acțiuni ale jandarmilor în cadrul campaniei "Copilărie și adolescență fără griji"

Mehedinţi: Acțiuni ale jandarmilor în cadrul campaniei „Copilărie și adolescență fără griji”


Inspectoratul de Jandarmi Județean  Mehedinți desfășoară în perioada 18-22 aprilie, a.c., activități informativ-educative în cadrul campaniei derulate la nivelul Jandarmeriei Române,  intitulată  ,,Copilărie și adolescență fără griji”’.
Activitățile subscrise campaniei,  se desfășoară în cadrul programului ,,Școala Altfel-Să știi mai multe, să fii mai bun!” și au scopul de a preveni manifestările antisociale sau unele comportamente ale elevilor, de natură a-i transforma în autori sau victime ale unor astfel de fapte.
Jandarmii mehedințeni desfășoară în această perioadă activități preventiv educative la mai multe instituții de învățământ preuniversitar aflate în responsabilitate: Colegiul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” Baia de Aramă, Colegiul Tehnic „Dierna” și Liceul Teoretic „Traian Lalescu” din municipiul Orșova, Liceul Teoretic „dr.Victor Gomoiu” Vânju Mare, Școala Gimnazială Corcova,  precum și alte unități şcolare aflate în mediul rural.

Temele  de discuție propuse de jandarmi vizează prezentarea pe înțelesul elevilor a misiunilor și atribuțiilor Jandarmeriei Române, respectarea normelor de conviețuire socială, principalele fapte cu caracter antisocial săvârșite de elevi și modele comportamentale pentru evitarea situațiilor de risc în care aceștia pot fi implicați.

De asemenea, în cadrul activităților, jandarmii le prezintă elevilor  o parte din materialele aflate în dotarea structurilor de ordine publică, precum și oferta educațională pentru cei care doresc să urmeze o carieră militară, în instituțiile de învățământ  aflate în subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Pediatri: Îi punem copilului mască de protecție? Ce tip?

Una dintre principalele măsuri de protecție împotriva noului coronavirus constă în purtarea unei măști de protecție. Ordinul privind obligativitatea purtării măștii emis...

De ce să consumi ceai din flori de soc

Ceaiul de soc este cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante, scăderea nivelului de colesterol, îmbunătăţirea vederii, stimularea sistemului imunitar, îmbunătăţirea sănătăţii inimii şi...