17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiRazie pe şoselele din Mehedinţi

Razie pe şoselele din Mehedinţi

În ultimele 72 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Mehedinţi au acţionat pentru disciplinarea participanţilor la trafic și pentru prevenirea evenimentelor rutiere ce au loc pe raza județului Mehedinți

Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, depăşirea, acordarea de prioritate, consumul de alcool, respectarea regulilor de circulație de către bicicliști și pietoni, precum și respectarea normelor de circulație privind transportul de persoane și marfă.

Poliţiştii au controlat 612 autovehicule și au legitimat un număr de 698 de persoane, constatând un număr de 426 abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.
Au fost sancţionați 58 de şoferi care nu purtau centura de siguranţă și 63 de conducători auto ce nu au respectat normele rutiere privind viteza de deplasare pe drumurile publice, precum și sancționarea a 5 conducători auto pentru efectuarea manevrei de depășire neregulamentară.

Poliţiştii au mai aplicat 17 sancţiuni contravenţionale pietonilor pentru traversări neregulamentare, și totodată au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale  pentru lipsă acte.
Valoarea sancţiunilor aplicate în ultimele 72 de ore este de 82.045 lei.
În urma activităților desfășurate, au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă determinată, 24 permise de conducere, au fost reținute 2 seturi plăcuțe de înmatriculare,  totodată, fiind retrase 13 certificate de înmatriculare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS