5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiAcţiuni ale pompierilor mehedinţeni

Acţiuni ale pompierilor mehedinţeni

Pompierii din cadrul ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru stingerea a două incendii şi pentru acordarea primului-ajutor calificat victimei unui accident rutier.

Joi, un echipaj SMURD din cadrul Pichetului Strehaia a intervenit la un accident rutier (autoturism derapat în afara drumului) produs pe un drum comunal din satul Petra, comuna Bâcleș. În urma accidentului a rezultat o victimă (bărbat, în vârstă de 79 ani), care acuza dureri toracice. Victimei i s-a acordat primul-ajutor medical, după care aceasta a fost transportată la spital.

Tot ieri, pompierii din cadrul Gărzii de intervenţie Baia de Aramă au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată și litieră, în zona administrativă a satului Pistrița. În sprijinul forțelor de intervenție au acționat 22 de lucrători ai Ocolului Silvic Tarnița. S-a acționat cu saci stingători şi unelte genistice pentru localizarea și lichidarea focarelor de incendiu. Au ars cca. 20 ha de mărăciniș, vegetație uscată, lăstăriș și litieră, existând pericol de propagare la pădurea de gorun și fag. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost jarul sau scânteile purtate de vânt.

Joi seară, două echipaje de pompieri din cadrul Staţiei Vânju Mare şi unul din cadrul Detaşamentului Dr.Tr.Severin, au intervenit cu trei autospeciale cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Almăjel, comuna Vlădaia. Incendiul s-a manifestat la un depozit de furaje şi un adăpost de animale, cu pericol de propagare la două case de locuit. După patru ore de luptă cu flăcările, pompierii au reuşit să lichideze incendiul, salvând cele două case aflate imediata apropiere şi 60 de animale (ovine şi caprine). Au ars: 4 animale (2 oi și 2 miei), 2 saivane construite din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de cca. 200 mp, acoperișul unei anexe (grajd) construită din lemn cu învelitoare din țiglă, pe o suprafață de cca. 30 mp și cca. 10 tone de plante furajere. La intervenție au participat şi 13 voluntari. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost scurtcircuitul electric produs la conductori electrici neizolați corespunzător.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS