6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Reţinut pentru evaziune fiscală

Mehedinţi: Reţinut pentru evaziune fiscală

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice cercetează un bărbat, bănuit că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu suma de 397.623 de lei, prin operaţiuni comerciale fictive.

Poliţiştii specializaţi în investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi au reţinut în baza unei ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, un bărbat, de 50 de ani, din Strehaia, pentru evaziune fiscală, cercetat într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.
Din cercetări a reieşit că, în perioada 2009 – 2014, bărbatul, administrator al unei societăți comerciale din Strehaia, a înregistrat în contabilitate facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive (reprezentând achiziţii mărfuri de la mai multe societăţi comerciale din ţară) în valoare de aproximativ 2.101.157,  pentru care ar fi dedus ilegal taxa pe valoare adăugată şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 397.623 de lei. Cel în cauză urmează să fie prezentat magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă. Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS