16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiS-a aprobat bugetul judeţului Mehedinţi pentru 2016

S-a aprobat bugetul judeţului Mehedinţi pentru 2016

Şedința ordinară a Consiliului Județean Mehedinți convocată astăzi pentru a dezbate și a supune la vot 21 proiecte de hotărâri, printre care și bugetul propriu al județului, a listei de investiții și a listei de investiții cu obiective finanțate prin Programul Operațional Regional pentru anul 2016.
Bugetul Consiliului Județean Mehedinți are o distribuție, pe categorii, realizată în urma unei analize a necesităților județului și a proiectelor deja în curs de implementare, dar și pe baza unui studiu de anticipație pentru întreg anul. Pentru investiții, inclusiv pentru cele cu obiective finanțate din fonduri europene procentul este de 35% din valoarea totală a bugetului, pentru finanțarea drepturilor acordate persoanelor cu handicap avem o alocare de 34%, 21% sunt dedicate cheltuielilor de personal și 10% pentru cheltuieli materiale.
S-au găsit soluții pentru 3 proiecte a căror evoluție a întâmpinat blocaje de-a lungul timpului, nu doar în anul 2015.
Așadar pentru reabilitarea Muzeului Regiunii ”Porților de Fier”, a Casei de Oaspeți de la Gura Văii și pentru lucrările de consolidare a sectorului de drum județean 670 Negoiești-Florești se vor asigura fondurile necesare pentru finalizarea lucrărilor.
Un alt punct important de pe ordinea de zi l-a reprezentat acordurile Consiliului Județean Mehedinți pentru aprobarea celor 6 proiecte înaintate spre finanțare pe Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia.
Județul Mehedinți va fi reprezentat și promovat în anul 2016 de către Consiliul Județean la Târgurile internaționale de Turism organizate la Londra și la Paris.
În urma discuțiilor, cele 21 proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean au fost aprobate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS