14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: 40 de persoane asistate medical de paramedicii SMURD în weekend

Mehedinţi: 40 de persoane asistate medical de paramedicii SMURD în weekend

Pompierii din cadrul ISU „Drobeta” au intervenit, în weekend, pentru stingerea unui incendiu, scoaterea unui autoturism de sub terasamentul unui drum, acordarea primului-ajutor medical unui număr de 40 de persoane, cinci dintre acestea victime ale unor accidente rutiere.

Sâmbătă, un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului Drobeta Tr. Severin a intervenit, cu o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă, în localitatea Şimian, pentru scoaterea unui autoturism de sub terasamentul unui drum comunal care s-a surpat.

Sâmbătă, două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentulului Drobeta Tr. Severin au intervenit, cu două autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă, în municipiul Dr.Tr.Severin, str. Cicero, nr. 82 B, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coşul de fum şi acoperişul unui imobil, în care îşi desfăşura activitatea o brutărie. Incendiul care cuprinsese elementele combustibile ale acoperişului, pe o suprafaţă de cca. 3 mp, a fost stins imediat de pompieri. Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic produs de coşul de fum neprotejat faţă de materialele combustibile.

Paramedicii SMURD au intervenit, în acest weekend, la 40 urgenţe medicale, cinci dintre acestea fiind urgenţe medicale apărute în urma producerii a patru accidente rutiere. Trei dintre accidente au avut loc în municipiul Dr.Tr.Severin, pe str. Topolniţii şi la intersecţiile străzilor Avram Iancu şi Adrian, Iuliu Maniu şi Independenţii, dar şi la ieşire din oraşul Vânju Mare spre Rogova. Cele cinci victime, rănite uşor, au primit îngrijiri medicale de urgenţă de la paramedicii SMURD şi echipajele SAJ.
În perioada 25-27.09.2015, un echipaj de pompieri, cu o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă, din cadrul Detaşamentului  Drobeta Tr. Severin a  fost prezent în municipiul Dr.Tr. Severin, pe toată durat desfăşurării activităţilor ocazionate de Festivalul „Toamna Severineană” şi de inaugurarea Cetăţii Mediavale a Severinului, pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS