5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Tăieri ilegale de material lemons depistate de jandarmi

Mehedinţi: Tăieri ilegale de material lemons depistate de jandarmi

Jandarmii mehedințeni au surprins, aseară, un cetățean în timp ce sustrăgea lemn pentru foc din pădurea denumită popular Târși (localitatea Gârdoaia).

Cetățeanul a fost surprins de oamenii legii în timp ce încărca într-un atelaj hipo mai multi arbori pe care îi tăiase de pe picior cu o zi înainte. Verificările jandarmilor au fost făcute în prezența organelor silvice, constatându-se că materialul lemnos nu prezenta marcă silvică.
La fața locului au fost găsiți mai mulţi arbori tăiați (esență stejar) din fondul forestier național, care au fost predați în custodia Ocolului Silvic Corcova.
Împotriva bărbatului de 29 de ani, domiciliat în comuna Floreşti, localitatea Gârdoaia, jandarmii au întocmit actele de sesizare privind infracțiunile de tăiere și furt de arbori din fondul forestier național, acte ce au fost înaintate organelor competente în vederea continuării cercetărilor. Jandarmii continuă în perioada următoare desfășurarea acțiunilor de prevenire și combatere a furtului și circulației de material lemnos  în întreaga zonă de responsabilitate teritorială.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS