15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: 90 sancţiuni contravenţionale într-o singură zi

Mehedinţi: 90 sancţiuni contravenţionale într-o singură zi

În ultimele 24 de ore, poliţiştii Serviciului Rutier Mehedinţi au continuat acţiunile pe şoselele mehedințene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 90 de sancţiuni contravenţionale, reţinute în vederea suspendării 10 permise de conducere (toate pentru efectuarea unor manevre neregulamentare de depășire) și retrase 7 certificate de înmatriculare.
Astfel, 10 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 4 conducători auto pentru lipsa documentelor, 7 pentru defecțiuni tehnice constatate iar 10 sancţiuni au fost aplicate pentru depăşiri neregulamentare. Valoarea sancţiunilor aplicate la începutul săptămânii este 17.315 de lei.
Poliţiştii rutieri vor continua acţiunile tematice organizate pentru combaterea abaterilor la regimul circulaţiei în special depășirea, viteza și consum de alcool la volan.

Nu conduceţi dacă aţi consumat băuturi alcoolice

Poliția Română, prin Direcția Rutieră, acționează permanent pentru salvarea de vieți și sancționarea celor care nu ne respectă regulile de circulație și pun în pericol traficul rutier.
Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.
Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!
Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare, evitând depăşirile care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.
Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană.
Totodată, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS