10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Început de an şcolar în siguranţă

Mehedinţi: Început de an şcolar în siguranţă

Poliţiştii mehedinţeni din structurile de prevenire, proximitate, ordine publică şi poliţie rutieră au fost prezenţi astăzi la festivităţile ce marchează acest eveniment în 110 unităţi de învăţământ.

Poliţiştii au fost alături de elevi, părinţi şi cadre didactice, pentru a reconfirma parteneriatul Poliţie – Şcoală, dar şi pentru a adresa recomandări preventive tuturor celor implicaţi în activitatea şcolară, siguranţa copiilor reprezentând o prioritate permanentă a poliţiştilor mehedinţeni.

Tot astăzi au fost reactivate patrulele şcolare pentru deplasarea în siguranţă a elevilor în zona unităţilor de învăţământ situate pe artere rutiere intens circulate sau acolo unde, în perioada anterioară s-au produs accidente de circulaţie în care au fost implicaţi cu vinovăţie elevii.

Pe întreg parcursul anului şcolar 2015-2016, poliţiştii vor desfăşura activităţi specifice, care să conducă la îmbunătăţirea şi menţinerea climatului de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar. Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor. De asemenea, traseele de deplasare a elevilor vor fi supravegheate în permanenţă.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii alături de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Mehedinţi vor dezvolta în anul şcolar 2015-2016 o serie de proiecte şi campanii preventive, pe teme de actualitate, precum folosirea în siguranţă a internetului, prevenirea dispariţiilor de copii, prevenirea agresivităţii şi violenţei în mediul şcolar şi prevenirea victimizării copiilor prin accidente rutiere.
Copiii vor fi implicaţi activ în numeroase concursuri educativ – preventive de eseuri, scenarii dar şi expoziţii de desene cu mesaj preventiv.
Poliţiştii vor prezenta materiale de prevenire pe teme rutiere, care cuprind aspecte cazuistice privind accidente rutiere şi recomandări specifice, pe categorii de vârstă.

Reamintim că, în anul de învăţământ 2014-2015, în urma activităţilor preventive desfăşurate de polițiștii mehedințeni în colaborare cu efective din cadrul Ispectoratului Județean de Jandarmi Mehedinți, nu au fost înregistrate infracțiuni în zonele adiacente unităților de învățământ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS