10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiISU Mehedinţi marchează Ziua Pompierilor din România

ISU Mehedinţi marchează Ziua Pompierilor din România

Înainte de Ziua Pompierilor din România, ISU Mehedinţi a organizat concursuri de desene pe asfalt pentru copiii pompierilor

Înainte de Ziua Pompierilor din România, ISU Mehedinţi a organizat concursuri de desene pe asfalt pentru copiii pompierilor

Data de 13 septembrie marchează Ziua Pompierilor din România, ocazie cu care Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi organizează o serie de manifestări. La 167 de ani de la lupta purtată, la 13 septembrie 1848, de pompierii militari din Bucureşti împotriva trupelor otomane venite să înfrângă mişcarea revoluţionară română, premergător Zilei Pompierilor din România, ISU „Drobeta” a organizat competiţii sportive şi concursuri de desene pe asfalt şi urmează să prezinte publicului tehnica, mijloacele de intervenţie şi punctele de informare preventivă.

În perioada 8-9 septembrie, în colaborare cu Asociaţia Sportivă „Flacăra”, au avut loc competiţii sportive sub egida “Cupa 13 Septembrie” – ediţia 2015, fiind organizate competiţii sportive, atât între cadrele ISU „Drobeta”, cât şi între echipe de minifotbal ale structurilor MAI din judeţ. Concursul de desene pe asfalt denumit „Copil de pompier” s-a adresat copiilor angajaţilor ISU „Drobeta” şi a urmărit familiarizarea acestora cu specificul meseriei de pompier.

Manifestările dedicate Zilei Pompierilor din România vor continua cu organizarea unor puncte de informare mobile, expoziţii cu tehnică şi mijloace de intervenţie din dotare. Pe 11 septembrie, între orele 10.00 şi 13.00 astfel de expoziţii vor fi organizate la Hipermarketul Cora din Severin şi în centrele celorlalte oraşe şi municipii din judeţul Mehedinţi, iar pe 12 septembrie, în acelaşi interval orar, la Hipermarketul Carrefour din Severin şi în centrele celorlalte oraşe şi municipii.

Tot pe 11 septembrie, cadrele active şi cele în rezervă ale inspectoratului sunt invitate la Casa Tineretului din Drobeta Turnu Severin, pentru a asista la un spectacol susţinut de Ansamblul „Danubius”.

Defilare de Ziua Pompierilor

Seria activităţilor dedicate Zilei Pompierilor din România se va încheia duminică, 13 septembrie, când pompierii din cadrul ISU „Drobeta” vor organiza un ceremonial militar-religios în municipiul Drobeta Turnu Severin, pe strada Traian, în faţa Prefecturii. Severinenii prezenţi la eveniment vor avea ocazia să vadă defilarea personalului ISU „Drobeta” şi a tehnicii de intervenţie din dotare. Blocul de defilare va fi format din patru plutoane constituite din militari din cadrul inspectoratului, dar şi subunităţilor subordonate acestuia, personal ce asigură intervenţia în caz de incendii, descarcerare, acordare ajutor medical de urgenţă şi calamităţi. Prin faţa celor prezenţi vor trece apoi 15 autospeciale de intervenţie, cu care pompierii intervin în diferite situaţii de urgenţă. La defilare vor participa, alături de pompieri, membri ai SPSU şi SVSU, dar şi voluntari ai Crucii Roşii -Filiala Mehedinţi. Ziua de 13 septembrie se va încheia cu programul Ziua porţilor deschise, eveniment organizat în toate subunităţile de pompieri din judeţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS