15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Suspiciuni de fraudă la sesiunea de toamnă a bacalaureatului, în Drobeta Turnu Severin

Mehedinţi: Suspiciuni de fraudă la sesiunea de toamnă a bacalaureatului, în Drobeta Turnu Severin

(Foto: romaniatv.net)
(Foto: romaniatv.net)

Procurorii mehedinţeni au declanşat o anchetă în cazul lucrărilor mai multor elevi care au susţinut proba scrisă la limba şi literatura română a sesiunii din toamnă a examenului de bacalaureat la Colegiul Pedagogic „Ştefan Odobleja” din Drobeta Turnu Severin, informează Mediafax.ro. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Mehedinţi a sesizat Parchetul Tribunalului Mehedinţi, arătând că două lucrări de bacalaureat nu aveau ştampilă, cinci lucrări nu aveau semnăturile asistenţilor din sala de clasă în care s-a susţinut proba şi alte trei lucrări aveau mai multe nereguli. Pentru că sesizarea nu viza fapte de corupţie, ci doar un posibil caz de fraudă la bacalaureat, aceasta a fost trimisă la Parchetul Judecătoriei Drobeta Turnu Severin.

Directorul Colegiului Naţional Pedagogic „Ştefan Odobleja” din Drobeta Turnu Severin, Alina Teiş, a declarat că în unitatea de învăţământ au susţinut probele scrise ale examenului de bacalaureat 72 de elevi de la mai multe licee din judeţ. „La Colegiul Naţional Pedagogic a fost organizată doar o subcomisie de examen cu elevi din mai multe unităţi şcolare. În organizare nu au fost implicate cadrele didactice ale unităţii noastre. Noi am asigurat doar partea logistică şi sălile de clasă de la parter, unde totul a funcţionat. Au fost elevi de la noi, de la Colegiul Naţional ‘Traian’ din Drobeta Turnu Severin şi de la liceul din localitatea Cujmir”, a spus Alina Teiş.

Dacă pe parcursul anchetei vor apărea indicii cu privire la eventuale suspiciuni de corupţie, cazul va fi trimis procurorilor anticorupţie. Procurorii din Mehedinţi au în lucru alte două dosare care vizează posibile fraude la examenul de bacalaureat susţinut în sesiunea din vară la Colegiul Tehnic „Dierna” din Orşova şi la Liceul „Matei Basarab” din Strehaia. La liceul din Orşova a susţinut bacalaureatul şi fiica fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi Adrian Duicu, anchetatorii verificând dacă aceasta a copiat la proba de chimie, folosind un telefon mobil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS