12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiPompierii mehedinţeni în misiune de Zilele municipiului Orşova şi Ziua Marinei

Pompierii mehedinţeni în misiune de Zilele municipiului Orşova şi Ziua Marinei


Efective ale ISU Mehedinţi au fost implicate, în perioada 14 – 16 august,  în misiuni de prevenire şi asigurare a măsurilor de apărare împotriva incendiilor, pe timpul desfăşurării manifestărilor cultural-artistice dedicate Zilelor municipiului Orşova şi Zilei Marinei.

În municipiul Orşova, echipaje de pompieri, dotate cu stingătoare P6 şi ambulanţe SMURD, au fost prezente în zona scenei de spectacole, pe toată durata desfăşurării activităţilor cultural-artistice, fiind pregătite să intervină, pentru îndepărtarea riscului de izbucnire a incendiului, dar şi pentru acordarea primului-ajutor medical de urgenţă. Sâmbătă, 15.08.2015, începând cu ora 09.00, două echipaje de pompieri cu o barcă pneumatică şi o ambulanţă SMURD au fost pregătite să intervină în zona Insulei Pescăruş, acolo unde au avut loc manifestările dedicate Zilei Marinei.
În municipiul Drobeta Turnu Severin, cadre din comanda ISU „Drobeta”, împreună cu un pluton format din 18 cadre, au participat în Portul Drobeta Tr.Severin, la ceremonialul militar-religios dedicat sărbătoririi  acestei zile.
Inspecţia de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a efectuat, sâmbătă, 15 august, controale tehnice de specialitate la operatorii economici ambulanţi, din zona de centru a municipiul Orşova, în scopul identificării cauzelor de incendiu şi eliminării acestora. Pentru neregulile depistate, inspectorii de prevenire au aplicat opt sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 4.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS