14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiIaht sub pavilion austriac repus pe linia de plutire de către poliţiştii de frontieră mehedinţeni

Iaht sub pavilion austriac repus pe linia de plutire de către poliţiştii de frontieră mehedinţeni

Echipajul unei ambarcaţiuni  de patrulare şi  intervenţie a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gârla Mare a salvat doi cetăţeni austrieci aflaţi pe un velier, care eşuase pe un banc de nisip şi care se afla în pericol de a se înclina, deteriora şi „lua apă”, în  apropierea portului Gârla Mare (km. fl. 840 al Dunării).
Ambarcaţia de agrement eşuase în bancul de nisip din cauza curentului puternic şi apelor scăzute ale fluviului Dunărea şi se afla în imposibilitatea de a naviga.

Duminică după amiază, poliţiştii de frontieră din compunerea echipajului ambarcaţiunii Harpon 550, din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gârla Mare, aflaţi în misiune de patrulare şi supraveghere a frontierei de stat  pe fluviul Dunărea, au observat pe direcţia localităţii Gârla Mare (km. fl. 840 al Dunării) un velier sub pavilion austriac eşuat pe un banc de nisip. La bordul velierului se aflau două persoane care făceau semne cu mâna şi au solicitat de urgenţă ajutorul poliţiştilor de frontieră.
Echipajul navei de patrulare a poliţiei de frontieră s-a deplasat rapid pe fluviu, pe direcţia bancului de nisip, pentru a interveni în ajutorul cele două persoane aflate în pericol şi ambarcaţiei  pe care se aflau aceştia.

Ajunşi lângă velierul sub pavilion austriac „VITRIEUL”, poliţiştii de frontieră au constatat că   acesta era eşuat în bancul de nisip şi înclinat pe partea stânga, fiind în pericol să se răstoarne. Cele două persoane, cetăţeni austrieci, le-au spus poliţiştilor de frontieră că în momentul ridicării ancorei curentul puternic cauzat scăderea  apelor  Dunării, precum  şi o funcţionare greşită a sonarului, le-a împins velierul în bancul de nisip. Cu ajutorul unei parâme,  prin mai multe manevre de navigaţie şi cu multă atenţie pentru a evita eventualele avarii la sistemul de guvernare al velierului, poliţiştii de frontieră au reuşit să o repună ambarcaţia pe linia de plutire şi să o remorcheze  în siguranţă pe şenalul navigabil.

Cei doi cetăţeni austrieci, o femeie și un bărbat, de 46 si 47 ani,  plecaţi  în croazieră din Linz şi având ca destinaţie portul Ruse, le-au mulţumit poliţiştilor de frontieră mehedinţeni pentru indicaţiile de navigaţie primite și pentru faptul că prin modul rapid în care au acţionat  i-au salvat  de la un posibil accident şi astfel şi-au  putut continua călătoria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS