17.3 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi85 de situaţii de urgenţă la care au intervenit pompierii mehedinţeni în weekend

85 de situaţii de urgenţă la care au intervenit pompierii mehedinţeni în weekend

Pompierii din cadrul ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în weekend, la 85 de situaţii de urgenţă. Dintre acestea, 39 au fost incendii, 40 urgenţe medicale şi alte 6 au fost situaţii în care viaţa cetăţenilor a fost pusă în pericol.

Echipajele de pompieri din cadrul ISU „Drobeta” au stins 35 incendii de vegetaţie uscată

Mai multe echipaje de pompieri au fost solicitate să intervină în localităţile Corcova, Gvardeniţa, Dr.Tr.Severin, Orşova, Poroina Mare, Nicolae Bălcescu, Vrata, Slaşoma, Comanda, Dobra, Izvoarele, Brezniţa de Ocol, Bâcleş, Bâltanele, Bistreţu, Bucura, Pătulele, Vânjuleţ şi Corlăţel, pentru a stinge incendiile care s-au manifestat la vegetaţie uscată. Ca urmare a incendierii vegetaţiei uscate, de către cetăţeni, au fost afectate cca. 500 ha. Pompierii au limitat extinderea acestor incendii la casele de locuit ale cetăţenilor.

Patru incendii izbucnite în gospodăriile cetăţenilor au fost stinse de pompieri-

Pompierii din cadrul  Detaşamentului Dr.Tr.Severin s-au deplasat, sâmbătă, la ora 15.12, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale, în localitatea Ştefan Odobleja, comuna Livezile. Incendiul a cuprins adăpostul de animale, pe o suprafaţă de cca 24 mp şi cca. 15 ml gard. Cauza probabilă a incendiului a fost determinată de folosirea focului în spaţii deschise, fără a respecta regulile de prevenire a incendiilor. Tot sâmbătă, pompierii au intervenit şi în localitatea Şimian, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o butelie. Au ars 20 ml cablu, furtunul buteliei şi s-au deteriorat aragazul şi zugrăveala apartamentului. Cauza probabilă a incendiului a fost  determinată de scăpările de gaze combustibile.

Duminică, pompierii au intervenit în municipiul Dr.Tr.Severin, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament. Incendiul a fost stins imediat, astfel încât acesta nu a cuprins decât izolaţia unei combine frigorifice şi a deteriorat zugraveala. Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic determinat de neîndepărtarea materialelor şi substanţelor combustibile de pe instalaţii.

Tot duminică, însă la ora 22.39, Detaşamentul de pompieri Dr.Tr.Severin a intervenit cu 2 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, în localitatea Gârbovăţu de Sus, comuna Căzăneşti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje. Incendiul izbcunit ca urmare a folosirii intenţioante a sursei de aprindere pentru a-l genera, a cuprins aprox. 8 tone de fân.

În dimineaţa zilei de luni, 10 august, la ora 06.29, pompierii din cadrul Detaşamentului  Drobeta Turnu Severin au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă,  în localitatea Bâltanele, comuna Prunişor, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, care s-a propagat la  la o casă nelocuită. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aprox. 500 mp vegetaţie uscată şi la o casă construită din paiantă, pe cca. 60 mp.

Alte şase situaţii de urgenţă la care au intervenit pompierii mehedinţeni

Mai multe echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Dr.Tr.Severin au intervenit, în după-amiaza zilei de vineri, în municipiul Dr.Tr.Severin, str. Crişan, nr.65, bl.W1, pentru deblocarea uşii unui apartament situat la etajul III, în interiorul căruia se presupunea că o persoană avea nevoie de ajutor. Salvatorii au pătruns în apartament pe fereastra acestuia.
Pompierii au intervenit, în zilele de sâmbătă şi duminică, în localităţile Strehaia şi Şuşiţa, pentru îndepărtarea roiurilor de gărgăuni din gospodăriile cetăţenilor.

Sâmbătă, la ora 16.54, un apel primit prin 112, anunţa dispariţia unui tânăr în apa fluviului Dunărea, în zona localităţii Gârla Mare. La faţa locului s-au deplasat pompieri din cadrul Detaşamentului Dr.Tr.Severin şi Staţiei Vânju Mare, care au intervenit cu 4 autospeciale de intervenţie şi 3 bărci pneumatice, pentru căutarea unui tânăr, în vârstă de 16 ani, înecat în fluviul Dunărea. Băiatul a fost scos la suprafaţă de către echipa de scafandri, după care a fost preluat de către echipajul SAJ. În urma efectuării procedeelor de resuscitare, tânărul a fost declarat decedat.

În dimineaţa zilei de luni, 10 august a.c., la ora 02.09, Detaşamentul de pompieri Dr.Tr.Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, în localitatea Halănga, comuna Izvorul Bârzii, pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la un accident rutier, unde, un autotren cisternă, încărcat cu bitum, s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Pompierii SMURD au acordat primul-ajutor conducătorului autocisternei şi l-au transportat la UPU Dr.Tr.Severin, acesta având traumatisme şi escoriaţii la nivelul membrelor inferioare.

Luni dimineaţa, la ora 06.16, Detaşamentul de pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, în municipiiul Drobeta Turnu Severin, str. Decebal, bl. A1, pentru asistenţa unei persoane care s-a aruncat în gol de la etajul VIII al blocului în care locuia. La sosirea pompeirilor, femeia, în vârstă de 77 de ani, a fost găsită decedată. Pompierii au coborât femeia, care se afla, căzută, pe terasa etajului I şi au predat-o  organelor de cercetare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS