14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Nou protest la RAAN

Mehedinţi: Nou protest la RAAN

Circa 400 de angajaţi ai platformei Romag Prod a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) protestează, miercuri, în faţa unităţii, refuzând să intre în turele I şi II, nemulţumiţi că banii alocaţi de Guvern pentru salarii şi achiziţia de materie primă nu au intrat în conturile companiei.
Protestul pe platforma Romag Prod din cadrul RAAN a început, miercuri, la ora 7.00, când aproximativ 200 de angajaţi ar fi trebuit să intre la lucru în tura I. Aceştia au refuzat însă să îi înlocuiască pe colegii din tura III, nemulţumiţi că nu au primit salariile de două luni, şi au rămas la intrarea în unitate, potrivit Mediafax.

„Pe lună, două milioane plătesc numai tratamentul de inimă, bolnav de hepatită, operat de hernie de disc şi cardiac. Cu ce trăiesc?!”, a spus un salariat al Romag Prod.

Întrucât cei 200 de angajaţi din tura I au refuzat să intre la lucru, în unitate au rămas cei care se aflau în tura a III-a. Ei se află acolo şi la ora transmiterii acestei ştiri, în timp ce alţi 200 de salariaţi, care urmau să intre în tura a II-a, li s-au alăturat celor din faţa unităţii.

Pe lângă restanţa salarială de două luni, oamenii sunt nemulţumiţi că Romag Prod nu mai are cărbune pentru funcţionarea instalaţiilor decât până luni, potrivit sindicatelor, întrucât furnizorul a oprit livrările din cauza datoriilor neplătite.

Directorul Romag Prod, Ervin Watzlawek, a declarat, miercuri, că suma de 25 de milioane de lei a fost alocată RAAN prin ordonanţă de Guvern, dar deocamdată banii nu au intrat în conturile companiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS