15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiTraficant de broaşte ţestoase, prins de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

Traficant de broaşte ţestoase, prins de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

(Foto: 4animale.ro)
(Foto: 4animale.ro)

Un bărbat a fost prins de poliţiştii de frontieră mehedinţeni şi comisarii Gărzii de Mediu Mehedinţi în timp ce încerca să comercializeze două broaşte ţestoase aparţinând unei specii protejate de lege, aflată pe cale de dispariţie.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Migraţiei Ilegale şi Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere aparţinând Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi şi comisarii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Mehedinţi au obţinut informaţii că un bărbat de 31 de ani din localitatea Brezniţa de Ocol ţine în captivitate ţestoase Hermann, în scopul comercializării acestora. După câteva ore de monitorizare, oamenii legii au oprit în trafic, la intrarea în municipiul Drobeta Turnu Severin, autovehiculul condus de respectivul bărbat. Controlând mașina, poliţiştii de frontieră au gasit în două cutii din remorcă două broaşte ţestoase din specia testudo hermanni, specie protejată de lege. Bărbatul a declarat că urma să vândă ţestoasele Hermann cu 60 de lei, el postând în acest sens şi un anunţ pe un site de vânzări.

În cauză s-a întocmit lucrare penală în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere, transport, vânzare sau schimbul în orice scop a exemplarelor luate din natură în oricare din stadiile ciclului lor biologic. Pedeapsa pentru săvărşirea unui asemenea infracţiuni este sancţiunea închisorii între trei luni şi un an sau amendă.

Ţestoasa lui Hermann sau ţestoasa de uscat bănăţeană (testudo hermanni) trăieşte în special în Parcul Naţional Porţile de Fier şi este o specie strict protejată de lege, fiind în pericol de dispariţie datorită diminuării efectivelor şi arealului. Traficanţii le comercializează ca animale de companie, în restaurante sau ca obiecte de artizanat.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS