18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiANI: Averi nejustificate în cazul a doi primari, unul din Mehedinţi şi unul din Vâlcea

ANI: Averi nejustificate în cazul a doi primari, unul din Mehedinţi şi unul din Vâlcea

agentianationaladeintegritate-cj

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat diferenţe nejustificate între averea dobândită şi veniturile realizate de către doi primari, unul din Mehedinţi şi unul din Vâlcea.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, inspectorii de integritate au constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în valoare de 399.230,59 lei (aproximativ 89.513,58 euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către Nandi Covlea, primar al comunei Prunişor din judeţul Mehedinţi, împreună cu soția, în perioada 24 iunie 2008 – 31 decembrie 2012. În acest caz, ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Craiova, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către edilul mehedinţean.

De asemenea, ANI a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în valoare de 174.814,37 lei (aproximativ 39.196,05 euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către Ionel Dragu, primar al comunei Măldărești, judeţul Vâlcea, împreună cu familia, în perioada 3 iunie 2008 – 31 decembrie 2012. ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Pitești, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Ionel Dragu.

Totodată, inspectorii de integritate au constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, de 199.100 lei (aproximativ 47.477,7 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către Frusina Ghinea, fost primar al comunei Movila Banului în perioada 19 iunie 2008 – 31 decembrie 2012. În acest caz, a fost sesizată Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Ploiești, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către fostul edil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS