24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: ISU Drobeta a organizat un concurs educativ pentru elevi

Mehedinţi: ISU Drobeta a organizat un concurs educativ pentru elevi

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta”, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, a organizat astăzi, pe Stadionul Angelescu din municipiul Drobeta Turnu Severin, etapa judeţeană a concursului cu cercurile de elevi „Cu viaţa mea apăr viaţa”.
La concurs au participat nouă echipaje de elevi, câştigători ai fazelor zonale, cinci de gimnaziu şi patru de liceu. Cu această ocazie, elevii au arătat că au cunoştinţe teoretice referitoare la situaţiile de urgenţă, dar şi îndemânare, curaj şi spirit de echipă. Concursul a avut două probe practice: transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m şi deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole contaminat”.
Competiţia are un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul situaţiilor de urgenţă şi se organizează, în fiecare an, în scopul dezvoltării capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă, precum şi al promovării atitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor.
Toate echipajele au fost premiate cu diplome şi medalii, iar cele clasate pe primul loc (la gimnaziu-Şcoala Gimnazială Bala şi la liceu Colegiul Tehnic „Dierna”-Orşova) vor reprezenta judeţul Mehedinţi la etapa interjudeţeană a acestui concurs.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS