20 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMehedinţi: Restricţii în trafic la Drobeta Turnu Severin

Mehedinţi: Restricţii în trafic la Drobeta Turnu Severin

Circulaţia rutieră la ieşirea din Drobeta Turnu Severin către Timişoara se desfăşoară cu dificultate, după ce în asfalt s-a format un crater pe sensul de mers Drobeta Turnu Severin – Orşova , din cauza precipitaţiilor.

Precipitaţiile din ultimele săptămâni au afectat terasamentul pe sensul de mers Drobeta Turnu Severin – Orşova şi pentru că structura drumului este afectată, traficul se desfăşoară pe câte o bandă în ambele sensuri şi este supravegheat în permanenţă de poliţiştii locali. Restricţia ar putea dura câteva săptămâni, întrucât, pentru consolidarea drumului este nevoie de o lucrare de amploare.
Viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, a declarat că s-a dispus efectuarea unei expertize tehnice, înainte de începerea lucrărilor. „Avem o echipă care întocmeşte un studiu tehnic pentru că este destul de mare acea groapă şi e dificil să luăm o decizie pe moment urmând ca în funcţie de acest studiu să găsim soluţiile necesare să putem să reluăm circulaţia. Din câte am înţeles la o primă estimare, este vorba despre un zid de sprijin puternic care ar trebui făcut în acea zonă urmând şi alte detalii tehnice pe care le vom avea în momentul terminării studiului. Sperăm ca de săptămâna viitoare să ne apucăm de treabă”, a declarat Marius Screciu.

Pârâul Craioviţa, aflat în apropierea drumului, se umflă când au loc căderi mari de precipitaţii, el fiind principala cauză a afectării arterei de circulaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS