17.8 C
Craiova
sâmbătă, 26 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO nu găsește cumpărători să vândă bunuri din două termocentrale

CEO nu găsește cumpărători să vândă bunuri din două termocentrale

Complexul Energetic Oltenia încearcă să vândă bunuri din două termocentrale. Au fost organizate până în momentul de față mai multe licitații pentru vânzarea de mijloace fixe din patrimoniul a două sucursale electrocentrale.

Materialele și utilajele se regăsesc la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari și la Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița. Astfel, în data de 16 iulie se are în vedere vânzarea de mijloace fixe de la Termocentrala Rovinari. Este vorba despre o reluare a licitației prin care se va încerca scoaterea la vânzare a unor autoutilitare, un încărcător frontal și a unui buldozer. Mijloacele auto au fost evaluate la peste 54.000 de lei. Va fi o licitație cu strigare. Se încearcă încă de anul trecut vânzarea utilajelor respective.

Licitație și la SE Ișalnița

O licitație va avea loc și la Termocentrala de la Ișalnița pentru a vinde nu mai puțin de 185 de repere, respectiv bunuri scoase din folosință în ultimii ani. Licitația este programată pe 5 iulie. Licitațiile vor fi repetate până când bunurile vor fi vândute. Compania energetică va vinde toate bunurile care nu mai sunt folosite în procesul de producție sau fierul vechi rămas în urma activităților din minerit și din sectorul energetic. Vor fi foarte multe utilaje și echipamente în special în zona minieră care nu vor mai putea fi folosite în procesul de producție.

În plus, toate termocentralele Complexului Energetic Oltenia vor renunța la producția de energie pe bază de cărbune. Astfel, foarte multe echipamente și instalații și toate utilajele din carierele miniere vor putea fi valorificate prin vânzare. De exemplu, la Terrmocentrala de la Turceni și la Termocentrala de la Ișalnița sunt propuse centrale pe gaze naturale. La Termocentrala de la Rovinari, în schimb, nu va exista continuitate în ceea ce privește producția de energiei. Practic, toate bunurile termocentralei vor fi scoase la vânzare prin licitație.

Citeşte şi: Plenul Camerei Deputaţilor, suspendat pentru ca deputaţii să urmărească meciul României cu Ucraina

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS