17.8 C
Craiova
sâmbătă, 26 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProfesorul gorjean Vasile Zaharia, premiat la Gala Mentor

Profesorul gorjean Vasile Zaharia, premiat la Gala Mentor

Profesorul gorjean Vasile Zaharia a fost premiat la Gala Mentor, organizată de Fundația Pentru Comunitate, la Cluj-Napoca.

Destinat excelenței în educație, evenimentul a ajuns la cea de-a XIV-a ediție. Obiectivul fiind de a atrage atenția opiniei publice asupra acelor profesori, educatori, antrenori, mentori a căror excelență educativă a condus generații întregi spre succes, dar a căror activitate a rămas în umbră. Fundația Pentru Comunitate a făcut publică lista celor 10 noi premianți. Între aceștia se află profesorul Vasile Zaharia.

Profesorul de geografie Vasile Zaharia a încheiat patru decenii de activitate profesională și s-a retras de la catedra Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, unde a trecut pragul unei clase pentru prima oară în 1990. Profesionalismul, dăruirea și pasiunea pentru disciplina predată au contribuit la cumularea a:

  • peste 400 de premii județene,
  • peste 140 de premii naționale obținute la olimpiadele școlare,
  • 5 medalii la concursurile internaționale.

Profesorul Vasile Zaharia a obținut:

  • Medalia de Aur la Olimpiada Internațională de Geografie de la Durban (Africa de Sud, 2002),
  • Medalia de Aur la Olimpiada Internațională de Geografie de la Gdansk (Polonia, 2004) cu elevul Dragoș Tâlvescu.

De asemenea, se mândrește cu Medalia de Argint la Olimpiada Internațională de Geografie de la Paris (Franța, 2022) și Medalia de Aur la Olimpiada Europeană de Geografie de la Belgrad (Serbia, 2023) obținute cu elevul Mihai Alexandru Bratu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS