33.7 C
Craiova
vineri, 19 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDGASPC Gorj externalizeză un serviciu

DGASPC Gorj externalizeză un serviciu

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj are nevoie de serviciile unui medic specialist.

În acest sens va fi organizată peste câteva zile o licitație pentru contractarea serviciilor respective. Medicul va asigura activitățile de evaluare și reevaluare complexă și managementul de caz pentru copii cu dizabilități. Medicul specialist care va fi încadrat în baza unui contract de prestări servicii va lucre 4 ore pe zi.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj a anunțat că serviciile de evaluare și reevaluare a copiilor cu dizabilități trebuie să fie asigurate pentru perioada 17.06.2024 – 31.12.2024, cu posibilitatea de prelungire pentru perioada 01.01.2025 – 30.04.2025. Prestațiile vor fi la plata cu ora. Suma stabilită este de 60,48 de lei ora pentru 544 de ore de activitate în primul interval de timp menționat, cu posibilitatea de prelungire a activităților, în funcție de nevoie.

Nu au destui specialiști

Unitățile din sănătate și cele din asistență socială se confruntă cu o lipsă a personalului medical de specialiate. Cele mai mari nevoi sunt pentru medicii specialiști. De altfel, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj încearcă de mai mult timp să angajeze un medic primar. Nici la capitolul asistenți maternali Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului nu stă bine.

În prezent este în desfășurare până săptămâna aceasta o campanie de recrutare și identificare de persoane care doresc să devină asistenți maternali profesioniști. Asistentul maternal profesionist este persoana fizică, atestată în condițiile legii, care asigură prin activitatea pe care o desfășoară la domiciliul său, creșterea, îngrijirea și educarea, necesare dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primește în plasament. Pot fi atestate ca asistent maternal profesionist persoanele care îndeplinesc o serie de condiții de bază, respectiv: capacitate fizică, minimum studii medii, dețin o locuință corespunzătoare, urmează cursuri de formare profesională în domeniul asistenței sociale.

Citeşte şi: CEO verifică poluarea la Termocentrala de la Ișalnița

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS