14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSalarii compensatorii de maximum 180.000 de lei la CEO

Salarii compensatorii de maximum 180.000 de lei la CEO

Sindicatele din cadrul Complexului Energetic Oltenia au început să calculeze salariile pe care angajații le vor încasa în cazul unor programe de disponibilizări colective.

La nivelul CEO vor fi acordate, în funcție de anii până la vârsta pensionării, un anumit număr de salarii compensatorii medii brute pe fiecare salariat. Se va începe de la un salariu compensatoriu și se va ajunge la maximum 24 de lefuri medii brute compensatorii.

Suma cea mai mare pe care o va putea încasa un angajat va fi, în funcție de venituri, cuprinsă între 150.000 și 180.000 de lei net. Inițial, angajații și sindicatele ceruseră 40 de salarii compensatorii. Administrația a oferit numai 12 lefuri compensatorii și în cele din urmă s-a stabilit să fie acordat un număr de maximum 24 de salarii la plecarea din Complexul Energetic Oltenia. Vor fi acordate:

  • între 1 și 6 salarii pentru salariații care au mai puțin de un an până la pensionare;
  • între 7 și 20 de salarii pentru cei care mai au între 1 și 4 ani până la pensie;
  • între 21 și 24 de salarii compensatorii pentru cei care au peste 4 ani până la pensionare. ⁠Valoarea unui salariu compensatoriu va fi egală cu media salariului brut individual realizat pe ultimele trei luni, dar nu mai mare decât salariul mediu brut pe societate realizat în luna anterioară concedierii.

Salariul mediu brut la CEO după internalizarea sporurilor

Unul dintre sindicaliștii de la Complexul Energetic Oltenia a anunțat valoarea salariului mediu brut pe unitate, după internalizarea sporurilor. Marius Cătălin Berca, lider de sindicat la Unitatea Minieră de Cariere Jilț, a precizat că suma medie va fi de circa 13.000 de lei brut. Toate sporurile vor fi incluse în salariul de bază prin noul Contract Colectiv de Muncă.

„Vom avea în jur de 13.000 de lei brut cu tot cu sporuri. Sporurile vor fi incluse toate în salariul de bază. Apoi cu tot cu prime și alte beneficii se va ajunge la 13.000 de lei brut. Se impozitează și rămâne salariul net. Vor mai fi angajați și cu leafa brută sub 13.000 de lei, dar în general se vor aduna toate bonusurile la salariul de bază și se va ajunge la peste 10.000 de lei brut.”, a menționat Marius Cătălin Berca, sindicalist la Complexul Energetic Oltenia.

Citește și: Gorj: Au închis termocentrala și fac reparații

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS